Uusia näkökulmia ja ikkunoita

Luotan siihen, että mieleeni tulevat asiat jotka ponnahtavat esiin uudelleen ja uudelleen on hyvä ottaa lähempään tarkkailuun. Muutamia päiviä olen ajatellut, että elämämme on nyt kuin sukellusveneessä eloa. Ainakin heillä, jotka joutuvat olemaan kotikaranteenissa. Siellä vietetään aikaa pienissä tiloissa yhdessä pääsemättä toisilta pakoon. Toisaalta se on hyvää aikaa viettää yhdessä läheisen kanssa. Mutta uskon, että sellaiseen arkeen tottumattomalle on vaikea saada arkea pyörimään ilman ettei välillä olisi ahdasta. Niin henkisesti kuin fyysisestikin. Ajatuksessani tuo sukellusvene oli keltainen. Mietin miksi se nousee kuvana mieleeni…missä se on ollut?

Kuuntelin podcastia minkä lopussa viitattiin Beatleksen lauluun “We are living in Yellow submarine…” Minua alkoi häiritä vielä enemmin. Ajatus ei jättänyt rauhaan ja yritin summailla missä muualla tuo sukellusvene on ollut. Puhuja viittasi mietteissään intuitioon ja pyysin sen saman voiman avukseni. Ja sieltä se sitten tuli tajuntaani. Kortit!

Käytän paljon kortteja ja eräät kortit ovat erityisen lähellä sydäntäni. Vastaus löytyi sieltä. Katsokaa tuota kuvaa ylhäällä. Eikö ole juurikin sellainen tilanne missä tarkkaillaan ympäristöä omasta rauhasta, omalla periskoopilla. Ehkä kurkistellaan eri ikkunoista ja yritetään selvittää erilaisia näkökulmia. Unohtuuko tälläisissä tilanteissa sen oman intutition kuunteleminen? Osaammeko kääntää periskooppia niin, että saamme laajemman näkökulma asioihin keskittymättä liikaa omaan itseemme? Luotanko intuitiooni? Mitä, jos tuleekin pohjakosketus?

Meillä kaikilla on oma periskooppi. Annetaan sen nousta niin ylös, että näemme kaukaisuuteen. Niin korkealle, että näemme tulevaisuuteen. Opimme näin luottamaan tulevaisuuteen ja omaan intuitioon. Siihen, joka kertoo meille oikeaa suuntaa ja auttaa pois pohjasta. Liikkeelle on päästävä ja siihen tulevaisuuteen luotettava. Se voi olla vaikeaa, mutta pienillä asioilla harjoitteleminen antaa sinulle rohkeutta ja valmiutta luottamaan niihin isoihinkin. Mieti esimerkiksi tuota minun tarinaani keltaisesta sukellusveneestä. Se ei jättänyt minua rauhaan vaan muistutti olemassa olostaa eri tavoin.

Soitin kauniin kuvan maalaamalle taitelijalle Maarit Viirille. Kuinka ollakkaan hän muistutti minua kyseisen korttikirjan lopputeksistä. Tätä en muistanut, mutta kas kummaa siellä on maininta samaisesta kappaleesta. Maarit kirjoittaa myös näin: “Hetken mietin mielikuvaani keltaisesta sukellusveneestä, kunnes oivalsin idean! Sukellamme usein elämässämme syvissä, hämärissä vesissä näkemättä kokonaiskuvaa tai valonpilkahdusta. Sukellusveneessä on kuitenkin apuväline, periskooppi, jonka avulla voi nähdä pinnalle – Valoon. Ihmismielen periskooppi on intuitio.” ( lainaus Oomph Oraakkeli omiin oivalluksiin kirja ja kortit) https://www.kuukorento.fi/fi/tuote/17405132-oomph-oraakkeli-omiin-oivalluksiin-kortit-53-kpl-kirja Tuossa linkki KuuKorenon verkkokauppaan. Käy ihailemassa kortteja ja lue lisää.

Jokaisella on jokaisena päivänä mahdollisuus valintaan. Välillä on harmaita päiviä ja toisina päivinä paistaa aurinko. Sinun valintasi on kuinka suhtaudut elämään. Jokaisena päivänä on sinun oma valintasi kuinka pyörität periskooppiasi. Suojaa itsesi muiden ajatuksilta äläkä anna heidän työntää periskooppiasi alas. Pyöritä periskooppia nähdäksesi laajalle ja nosta se ylös korkeuksiin nähdäksesi kauas loistavaan tulevaisuutesi. Sovitaan vielä lopuksi suojaavamme itsemme kaikelta muulta, mutta ei hymyn tarttuvuudelta. Hymyile itsellesi ja muille intuitioosi luottaen.

Kulje turvassa <3 Susanna

Poikkeus aika – aika suurelle muutokselle

Tämä aika, jossa nyt olemme tulee tekemään suuria muutoksia. Muutoksia maailmassa, Euroopassa, Suomessa, koko yhteiskunnassa, jossa elämme. Muutoksia sinussa itsessäsi ja läheisissäsi sekä tavassamme elää arkea. Muutos on ainoa asia elämässämme mikä on pysyvää. Tämän hetken muutoksiin liittyy paljon pelkoa, huolta ja epävarmuutta. Osa muutoksista, joiden näemme nyt tapahtuvan voivat olla posiiivisia. Asiat tapahtuvat nopeasti ja meidän on pysyttävä mukana vauhdissa.

Tämän viikon tekstini piti käsitellä maailmankaikeuden lakia. Asioiden tapahtumisprosessia ja sitä kuinka kohtaamme muutoksen ja sen vaikutuksen. Onko se muutos sitä mitä oikeasti tarvitsemmekin vai tulimmeko pyytäneeksi maailmankaikkeudelta liian ison palan purtavaksi. Tiedäthän kuinka tämä laki toimii…sitä saat mitä pyydät. Asia, jota kutsut lähestyy sinua. Ole tarkkana kuinka haluat asioiden tapahtuvan. Monesti kuulee kuinka jälkeenpäin havahdutaan asiaan, että tätähän minä halusinkin. Sitten mietitään minkä ihmeen takia tämän asian piti toteuta elämässäni näin vaikean kautta. Oliko siinä oppiläksysi kyseessä vai oliko pyyntösi maailmankaikkeudelle hieman epätarkka? Miksi kotiini tuli vesivahinko vaikka toivoin uutta kylpyhuonetta… Onko niin, että saamme asioita toivomalla? Tulevatko tapahtumat eteemme vain siksi, että toivomme niiden tapahtuvan? Vai siksi, että kiellämme asioiden olemassa olon ja se halutaan näyttää meille suurempana kuvana, jotta sen ymmärtäisimme? Onko niin, että jotain suurta täytyy tapahtua, jotta havahdumme? Voiko silti vielä kaikki kääntyä hyväksi? Onko mahdollisuus vielä muutokseen?

On. Se mahdollisuus meillä on aina.

Maailmaa ravistellaan nyt isolla liikkeellä. Sodat ovat tehneet sitä aiemmin ja niiden mukana tuomat ikävyydet ovatkin ihan eri luokkaa. Millään tavalla kantaa ottamatta tämän päivän tilanteeseen totean vain, että olemme hetkessä, jossa voimme yhdessä katsoa mitä voimme tehdä auttaaksemme itseämme, läheisiä sekä kaikkia muitakin avuntarvitsijoita. Yhteisöllisyyttä on tarvittu ennenkin. Nyt on taas sen aika. Mutta ensin käänny sisäänpäin ja etsi sisältäsi rauha. Katso itseäsi ja tee päätös olla itsesi kanssa vahva. Sitten voit tehdä sen saman ulospäin itsestäsi.

Katso luontoa ympärilläsi. Hae voimaa ja rauhoittumista metsästä. Ole itsesi kanssa ja kuuntele mitä sinulle itsellesi kuuluu. Ota yhteyttä läheisiin varmistaen, että heilläkin on kaikki hyvin. Aika on nyt henkisesti vaikeaa, joten sinun on oltava myös itse vahva auttaakseesi muita. Jos et jaksa, pyydä apua. Lähelläsi on varmasti joku, jolla on voimaa lainata vähän sinullekin.

Huomaa kuinka maapallo vetää syvään henkeä. Hetken hengähdys on meidän kotiplaneetalle nyt tärkeä. Kun meno maapallolla hiljenee saa planeetta aikaa hengittää rauhallisemmin. Katso muutoksia. Ole mukana muutoksessa omalla panoksellasi. Muista kuitenkin ensi sijaisesti pitää huolta itsestäsi. Muista maailmankaikkeuden laki.

Kulje turvassa.

T. Susanna

Kevät talvi vai kevät vai talvi?

Tämän erikoisen talven ansioista olen ainakin itse vähentänyt kelistä valittamista. Yhtäkkiä onkin kovin mielenkiintoista aamulla katsoa ulos ikkunasta millainen vuodenaika siellä ulkona vallitsee… Joskus on yö yllättänyt ja ulkona onkin valkoisen hunnun peittämä maisema. Joinakin aamuina linnut laulavat titityytä ja nurmikot vihertää. Ilmassa tuoksuu ihanasti jo keväältä, mutta taas seuraavana yönä onkin pakkasta. Entä tuulet? Nekin tuivertavat välillä niin kovasti että tuntuu kuin katto lähtisi talosta. Onko sinustakin mielenkiintoista aikaa tämän talven ja kevään vuorottelu? Monia muitakin mielenkiintoisia asioita tapahtuu näinä päivinä ja meidän on vain pidettävä pää kylmänä näiden muutosten keskelllä.

Oman pienuuden muistutuksena voi nostaa katseensa iltaiselle taivaalle. Siellä loistaa ainakin kirkaina iltoina Venus planeetta. Itse mietin aina tähtiä ja taivaankappaleilta katsellessa kuinka pieni ja vähäinen osa sitä itse onkaan maailmankaikkeudessa. Kuitenkin meitä kaikkia tarvitaan tähän elämään, tälle paikalle, maahan, planeetalle, näihin ihmissuhteisiin, maailmankaikkeuteen ja niin moneen muuhun. Vaikka olemme pieniä osia suurempaa kokonaisuutta on läsnäolomme monelle tärkeää. Muistakaa siis pitää huolta itsestänne. Juuri siitä teille kaikista tärkeimmästä. Itse olet itsellesi se tärkein. Lupaa nyt itsellesi pitää huolta juuri sinusta kaikin tavoin. Älä anna muiden viedä voimaasi tai ottaa sinun aikaasi liikaa. Pidä huolta, että saat elää elämääsi juuri niinkuin haluat. Sinulle parhaalla tavalla, sinulle parhaassa tilassa muiden häiritsemättä liikaa. Suojaa itsesi. Muista suojata joka päivä! Muista rakastaa itseäsi ensin ja sen jälkeen vasta muita. Sano peilikuvallesi se kuinka arvostat, ihailet ja rakastat itseäsi. Niin tehdessäsi sinä voit tehdä sen saman muillekin. Rakastakaa itseänne. Kiedo kätesi ympärillesi ja halaa itseäsi kovasti. Nyt juuri.

Rakkaudella Susanna

AURINKO!! Ihanan valoisaa <3

Aurinko <3

Aamulla on jo kello seitsemän valoisaa. Illallakin iltaruskoa saa odotella. Eikö olekin ihanaa valon määrän lisääntyminen ja välillä auringon esiin pilkahtelu. Tänään paistaa aurinko ihanan siniseltä taivaalta. Nautin siitä, että kevän tulon voi jo aistia. Seisoessa talonseinustalla tummissa vaatteissa voi jo tuntea kuinka aurinko lämmittää…ainakin sen voi MIELIKUVITELLA.

Mielikuvilla pääsee vaikka minne. Muihin maihin ja vuodenaikoihin jopa menneeseen ja tulevaan. Oletko tehnyt mielikuvaharjoitteita? Ne ovat hyvänä apuna oman henkisen kasvun polulla. Juuri tätä on Co-Rento voimavarakouluttajan® työ. Välineiden ja tapojen esitteleminen nille, jotka kaipaavat apua henkisen kasvun polulla. Joidenkin asioiden läpikäyminen ja toisista asioista irtipäästäminen onnistuu paremmin juuri sinulle sopivalla työkalulla. Mielikuvaharjoite on yksi tälläinen tapa. Co-Rento Voimavarakouluttaja ® löytää sinulle parhaiten sopivan tavan asioiden kohtaamiseen ja käsittelyyn.

Kevät on uuden alun aikaa. Co-Rento kevään ohjelmaan kuuluu uuden opiskelijaryhmän aloittaminen. Olisiko tässä sinulle jotakin uutta? Tuntuuko, että olisi nyt arve löytää jotakin uutta elämäntapaasi, työhösi tai omaan henkiseen kasvuun. Kysy lisää koulutuksesta Susannalta tai Sannalta. Ota yhteyttä sivulta löydät lisätietoa.

Aurinkoa elämääsi. -Susanna-

Co-Rento-opiskelijat Päivölässä

Tänä viikonloppuna Co-Rento opiskelijat lennähtävät Päivölään. Heillä on edessä ihana viikonloppu lyhyen kesätauon jälkeen. Co-Rento ryhmät kokoontuvat kesällä yhteen kokonaiseksi viikoksi opiskelemaan ensinmäisenä vuotena. Tämäkin ryhmä vietti ihanan alkukesän viikon Päivölässä.

Opiskelijat tulevat eri puolilta Suomea ja monet näkevät toisiaan vain näillä lähijaksoilla. Kuitenkin yhteys toisiin säilyy. He jakavat yhteisessä ryhmässä mietteitään toinen toisiaan tukien ja auttaen opiskelu sekä henkilökohtasissakin asioissa.

Ihan pian saamme juhlistaa kaksi vuotta sitten aloittaneiden opiskelijoiden valmistumista. Heidän kanssaan on vietetty monta ihanaa viikonloppua yhdessä. Kahteen vuoteen mahtuu monia kohtaamisia ja muutoksia co-rento opiskelijan elämässä. On tullut ihania oivalluksia ja oppimisia, joiden avulla voi auttaa tulevia asiakkaita ja ehkä suurin ja ihanin asia: oma henkinen kasvu.

Valmistuvan ryhmän kanssa vietimme kesäviikon yli vuosi sitten ja saimme nauttia myös ihanista korento kohtaamisista.

Luontoyhteys
Ihmeellisesti nämä korennot viihtyivät meidän kanssamme. <3

Ihanaa viikonloppua!!

<3

Parasta aikaa…

Mikä vuodenaika on sinusta parasta Suomessa? Luin aamulla hyvän ystäväni vuoden takaista muistoa facessa, että hän skippaa syksyn ja siirtyy suoraan jouluun. Siitä nousi ajatus omaan mieleen…mikä on minusta paras vuodenaika.

Minä taidan pitää eniten välivuodenajoista. Onko sellasia? Eli syyskesä…kevättalvi. Puut ovat kellastuneet tänä kesänä aikaisin kuivuuden takia, joten syksyinen tunnelma on jo läsnä. Toisaalta eilinen 25 asteen lämpö olikin jo tavallaan ärsyttävää. Jos se lämpöaalto olisi tullut vikkoa aikaisemmin niin olisin ollut innoissani. Nyt se tuntui olevan myöhässä.

Ilmasto ja sää herättää meissä ehkä eniten tunteita. Sikäli hassua, kun se on elämässämme asia, johon emme voi vaikuttaa. Moneen muuhun asiaa voimme vaikutta teoillamme. Säätila toki vaikuttaa ihmisen kehoon…matalapaine vetää mielen maahan ja pilvinen ilma saa myös aikaan asioita, joista syytämme säätä.

Tunnetyöskentely on hyvin suuressa osassa elämässämme. Juuri sitä Co-Rento Voimavarakouluttaja ® opiskelee. Tällä hetkellä koulutuksessa on kaksi ryhmää. Ryhmä IV opiskelijat valmistuvat ihan pian ja haku aika Kuutosille on kuumimillaan. Ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää. Jos kiinnostuit kuinka oppia käsittelemään tunteita ja kuinka auttaa siinä muita niin kerromme sinulle mielellään lisää.

Ukkosenjyrinäterveisin Susanna

Mikä on sinun voimaeläimesi?

Kesäterveiset

Kuljin viikonloppuna veneellä kapealla virralla. Siellä minua tervehti kauniit sähkönsiniset neitokorennot. Niiden viesti oli vahva ja puhutteleva. On taas aika aloittaa uuden kurssin kanssa. Päätös kurssin alkamispäivästä oli tehty jo aiemmin, mutta noiden vedenpinnalla perhosmaisesti lentävien korentojen viesti muistutti, että siitä on kerrottava kaikille.

Kuudes ryhmä aloittaa marraskuussa. Nyt on aika hakea mukaan syksyllä aloittavaan ryhmää. Haku ohjeet löydät sivulta Koulutuksesta ja koulutussuunnitelman ja yhteystiedot sivulta ota yhteyttä.

Uudet kujeet

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Näinhän se aina sanotaan.

Monesti ihmiset summaavat menneen ja suunnittelevat tulevaa juuri vuoden vaihteessa. Toki sen voisi tehdä milloin vain. Silloin, kun sinulla on elämässäsi aika muutokseen. Tai silloin, kun sinut pysäyttää uusi elämäntilanne. Ehkäpä kutsutkin sellaista elämääsi. Sen ei aina tarvitse olla juuri tuo vuoden numeron vaihtumisen hetki.

Uusi Co-Rento ryhmä aloittaa opiskelun ihan pian. Uuden edessä ja uuden alussa on nyt moni muukin, mutta tällä samalla siipien nosteella voit saada itsellesikin jotain muutosta aikaiseksi. Sillä sellaistahan se energia on…tarttuvaa. 

Muutos on mahdollisuus. Tee päätös ja valmistaudu muutokseen. Muutos on tarpeellista. Päätä irtautua vanhasta. Näin alkaa uusi aika – uusi vuosi. Ihanaa alkanutta uutta vuotta. Kaikki on mahdollista.

Ihanaa Joulun odotusta

Kuusen valot, piparkakkutaikinan tuoksu, lahjapaperit ja nauhat joululaulujen säestämänä. Tämänlaiselta voi joulun odotus näyttäytyä elämässäsi. Se voi olla kiirettä mennä paikasta toiseen. Järjestellä, valmistella ja viimeistellä joulua sellaiseksi kuin se on aina ollut. Joulun odotus voi olla myös rauhoittumisen, mietiskelyn ja ajatuksella toimimisen aikaa.

Millä tavalla sinä vietän nämä päivät ennen joulua? Haluaisitko viettää ne eri tavoin kuin ennen? Pysähdy miettimään mikä olisi sinulle se oikea tapa. Suo ajatus itselle ja omalle hyvinvoinnillesi. Mietiskele erilaisia vaihtoehtoja. Jouluna otamme huomioon muut ihmiset ja usein ne omat tarpeet ja odotukset jäävät hieman taka-alalle. Jos tunnistat yhtään omaa tapaasi toimia niin tee tänä jouluna edes jotakin itsesi vuoksi.

Ota rauhaisa hetki paikassa, joka on sinulle rentouden, rauhan ja onnellisuuden tila. Kuuntele sisintäsi, katso sisälle omaan alitajuntaasi ja kysele millaisen jouluhetken tarvitset itsellesi tänä jouluna. Visualisoi se tarkasti ja paina muistiisi niin sinun on helpompi palata siihen aina uudelleen ja uudelleen.  Nyt voit joko toteuttaa oman joulu unelmasi tai palata tähän muistikuvaan aina kun on hetki rentoutua ja rauhoittua.

Ihanaa joulun odotusta sinulle. <3